четвер, 08 квітня 2010 12:22

Тягнибок готовий видерти очі за Шухевича та Бандеру

Тягнибок готовий видерти очі за Шухевича та Бандеру

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок розкритикував бажання Донецького суду розглянути позов про законність присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України.

"Нова влада робить неправильні, необдумані кроки, коли забирає відповідні звання. Вони вже зайшли в юридичну виделку навіть рішенням Донецького суду. Бо якщо йдуть по Бандері з аргументацією, щоб забрати звання Героя, бо людина померла до 1991 року, то не тільки в Бандери треба забирати чи в Романа Шухевича, але й в інших. Таких близько тридцяти", - зазначив Тягнибок в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо після рішення суду Янукович підпише указ, щоб забирати звання у Бандери, то аналогічно мають забрати звання і в інших героїв", - вважає лідер "Свободи".

Зазначає, що керівник Луганської облорганізації "Свободи" Дмитро Снігірьов звернувся в Донецький адмінсуд з відповідним позов щодо позбавлення звання лейтенанта Олексія Береста (підняв над Рейхстагом Прапор перемоги - Gazeta.ua).

"А якщо нова влада вирішила йти шляхом сваволі, то вони наштовхнуться на вуличні протести. Те, що п"ять років назад були безкровні події Помаранчевої революції, це навряд чи повториться зараз в Україні. В нас є свіжий приклад із Киргизією", - наголосив Тягнибок.

"Влада, яка сп"яніла від успіху на виборах, адекватно не оцінює свої дії. А за такі святі речі треба очі видряпувати. Я дивуюся таким крокам. Бо для влади дуже важлива стабільність. А такі речі, як вони роблять, не вестимуть до цього. Бо Бандера - давно вже є символ для значної частини України. Те саме з Шухевичем. Тому Янукович дуже ризикує. Якщо вони глупі, то нарвуться на неприємності", - попередив лідер ВО Свобода.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок готовий видерти очі за Шухевича та Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

793

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі