вівторок, 28 травня 2019 15:55

Турчинов відповів на реваншистську атаку Шуфрича

Турчинов відповів на реваншистську атаку Шуфрича
За словами Турчинова, проросійські сили хочуть взяти реванш. Фото:www.rbc.ua

Колишній очільник РНБО Олександр Турчинов заявив про спробу реваншу з боку проросійських сил в Україні.

"Шуфрич подав заяву ... про відкриття кримінального провадження проти мене за наказ 2014 року знищувати ворогів і захищати свою країну від російських загарбників. Для таких Шуфричів захист рідної країни - це злочин, але я впевнений, що для кожного українця це обов'язок - захищати свою державу від всякої гидоти, яка прагне позбавити нас нашої землі, нашої свободи, нашої незалежності. Якби ті події знову повторилися, я, не вагаючись, зробив би так само", - написав Турчинов на своїй сторінці в Facebook.

Так відреагував на те, що народний депутат Нестор Шуфрич від фракції "Опозиційний блок" подав проти нього заяву до Генпрокуратури, Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрич похизувався поїздкою до окупованого Криму

За його словами, подібні заяви "зараз не рідкість".

"Оточення Януковича (екс-президент України Віктор Янукович - ред.), проросійська п'ята колона піднімають голову і сподіваються на реванш. Але я переконаний, патріоти України, де б вони не працювали - на державних або недержавних посадах - ніколи не допустять цього реваншу ні в тилу, ні на полі бою", - підкреслив Турчинов.

У вівторок генеральний прокурор Юрій Луценко показав журналістам заяву про нібито державну зраду, яку вчинив Турчинов і п'ятий президент Петро Порошенко. Її приніс у ГПУ Шуфрич. Луценко заяву порвав перед телекамерами.

"За його (Шуфрича - ред.) заявою, вони (Порошенко і Турчинов - ред.) посміли дати наказ військам стріляти в тих, хто окупував нашу землю, а значить повинні відповісти, як він вважає, за статтею про державну зраду", - сказав генпрокурор.

Луценко додав, що таких заяв надходять десятки і це одна з важливих причин, чому він не подав у відставку.

В ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV Юрій Луценко заявив, що останніми днями "діячі минулого почали закидати нас десятками заяв щодо скоєння злочину".

Зараз ви читаєте новину «Турчинов відповів на реваншистську атаку Шуфрича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі