середа, 04 березня 2009 14:59

Турчинов закликає СБУ не виконувати злочинні накази

Турчинов закликає СБУ не виконувати злочинні накази

Перший віце-прем"єр України Олександр Турчинов заявляє, що співробітники Служби безпеки України намагаються вилучити оригінали газових документів.

"Головна мета таких дій СБУ (у "Нафтогазі України) - це спроба вилучення оригіналів документів, на підставі яких відбуваються взаєморозрахунки з "Газпромом" і на підставі яких сьогодні працює НАК "Нафтогаз України", - заявив він на брифінгу в середу в Києві.

При цьому А.Турчинов не виключив, що "коли люди переступають межу закону, коли люди переступають, виходячи з власних корупційних інтересів Конституцію, вони можуть піти на все, у тому числі і на знищення оригіналів цих документів". "Це дуже серйозна небезпека", - заявив він.

"Я хочу звернутися до офіцерів, з якими я колись працював разом. Я звертаюся до вас - ви маєте право не виконувати злочинний наказ, ви не повинні стати знаряддям злочинців, корупціонерів, які з подачі президента керують Службою або координують її діяльність", - заявив він на брифінгу в уряді в середу.

У той же час Сергій Давиденко, керівник юридичного відділу департаменту НАКу, повідомив, що вилучення документів, підписаних між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" про постачання і транзит газу, призведе до труднощів при їх виконанні.

"Я повинен підкреслити, що якщо цих документів не буде у НАК "Нафтогаз України", то НАК "Нафтогаз України" не зможе проводити митне оформлення цього газу, не зможе оформляти нормально транзит газу по території України, не зможе виконувати свої права і зобов"язання по вказаних контрактах", - підкреслив він.

С.Давиденко відзначив, що в даний час про ситуації в НАКу проінформований Кабінет міністрів України і депутати Верховної Ради.

За матеріалами Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Турчинов закликає СБУ не виконувати злочинні накази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі