четвер, 14 травня 2020 14:40

Треба відкрити непродовольчі ринки - Зеленський

Треба відкрити непродовольчі ринки - Зеленський
Також президент доручив проконтролювати доплати медикам. Фото: president.gov.ua

Непродовольчі ринки треба відкривати за умови дотримання заходів безпеки. Про це сказав президент Володимир Зеленський на нараді з представниками Кабінету міністрів та головних державних відомств.

"Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити й ринки. На таких самих умовах, що й продовольчі: з усіма заходами безпеки для людей, щоб мінімізувати ризики зараження", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінінфраструктури представило план поновлення роботи транспорту

Також президент доручив проконтролювати доплати медикам до 300% і за квітень, які здійснюються за новою фінансовою формулою. Для цього відповідні лікарні мають укласти договори з Національною службою здоров'я.

"Простежте, щоб лікарні укладали ці угоди. Давайте завершимо ці виплати якомога швидше. Наші лікарі заслужили на це", – сказав глава держави.

Виплати надбавок медичним працівникам за роботу з інфікованими коронавірусом за березень уже здійснюють і завершити цей процес планують найближчим часом, сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Президенту доповіли, що серед лідерів за новими виявленими випадками інфікування коронавірусом залишаються Чернівецька область та місто Київ.

Станом на ранок 14 травня, в Україні зафіксовано 16 847 підтверджених випадків Covid-19. Із них летальних - 456. За останню добу померли 17 людей. Одужали за останню добу 427 людей, загалом - 4143.

Уперше за весь період епідемії коронавірусу в Україні кількість одужань за добу перевищила кількість нових заражених.

Зараз ви читаєте новину «Треба відкрити непродовольчі ринки - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі