понеділок, 12 листопада 2012 12:33

Томенко: Ухвалювати бюджет повинен наступний склад Ради

Томенко: Ухвалювати бюджет повинен наступний склад Ради
Фото: ru.tsn.ua

Заступник голови парламенту, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко переконаний, що без звіту уряду про соціально-економічну ситуацію в Україні та виконання бюджету за 2012 рік, не можна ухвалювати бюджет на 2013 рік.

Томенко зазначив, що "влада знову вирішила повернулася до ідеї ухвалити бюджет без дискусій і нинішнім складом парламенту", передає прес-служба БЮТ.

"Це зрозуміло, оскільки в новому парламенті без звітування про нинішній бюджетний рік важко уявити прийняття даного законопроекту", - додав він.

Віце-спікер відмітив, що саме тому за основу було прийнято план максимального використання нинішньої парламентської більшості, яка, попри не проходження великої кількості депутатів до наступного парламенту, залишається "машиною для голосування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монтян порадила "Свободі" полікувати від гомосексуалізму "власних членів"

Підсумовуючи, Томенко ще раз виокремив кілька причин, за яких, на його переконання, неможливе ухвалення Держаного бюджету на 2013 рік нинішнім складом парламенту. "По-перше, без реального розуміння того, що відбувається в економіці країни, якою є і буде фінансова ситуація, це зробити неможливо. Перш ніж ухвалювати основний фінансовий закон на рік, необхідно зробити відповідний аналіз та звіт попереднього", - сказав Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не витримає президента Януковича до 2015 року — опозиція

"По-друге, ухвалювати бюджет на 2013 рік повинен новобраний парламент, а не нинішній, легітимність якого точно не поширюється на 2013 рік", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: Ухвалювати бюджет повинен наступний склад Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі