понеділок, 05 серпня 2013 20:55

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Томенко: мільйон підписів пришвидшить розгляд скарги Тимошенко в ЄСПЛ

Томенко: мільйон підписів пришвидшить розгляд скарги Тимошенко в ЄСПЛ
Микола Томенко Фото: ukr.obozrevatel.com

Сьогодні виповнюється рівно два роки, як екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко була позбавлена волі. Її соратники ставлять перед собою найперше завдання — врятувати їй здоров'я і життя. Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів народний депутат від "Батьківщини" Микола Томенко.

"Ми маємо програму мінімум і програму максимум. Програма мінімум: врятування їй здоров'я і життя. І за сьогоднішніх обставин ми пройшли не простий шлях, де ми не можемо довіряти Міністерству охорони здоров'я. І тому "а": це лікування за кордоном. Це і позиція нашої команди. Ми вважаємо, що за сьогоднішніх обставин це реально. І пункт "б": після лікування ми сподіваємося на те, що європейський суд (Європейський суд з прав людини — ред.) другу справу розгляне і це створить нормальну правову ситуацію до звільнення Тимошенко. Отже, до її можливості брати участь у президентській виборчій кампанії і повернення її у політику", - сказав політик.

Скарга Тимошенко до ЄСПЛ по суті звинувачення, що воно було безпідставним, ще не розглянуте. І це станеться не раніше наступного року.

"Ми наполегливо будемо просити пришвидшити розгляд цієї справи. І одна з таких моральних мотиваційних речей — збір підписів, окрім політиків. Сподіваємося, буде не менше мільйона підписів. Ми передамо це, щоб пришвидшити розгляд справи, оскільки ми потрапляємо у прагматичну певну колізію, пов'язану з тим, що ми мусимо зробити все, щоб до початку президентської кампанії Тимошенко стала суб'єктом цієї президентської кампанії", - додав Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Томенко: мільйон підписів пришвидшить розгляд скарги Тимошенко в ЄСПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі