пʼятниця, 24 серпня 2012 09:32

"Точна поведінка Януковича читатиметься після формування нового парламенту та розкладу сил у ньому"

"Точна поведінка Януковича читатиметься після формування нового парламенту та розкладу сил у ньому"
Не виключаю, що риторика Віктора Федоровича стане більш популістською і жорсткою, наголошує Володимир Цибулько Фото: radiosvoboda.org

Всі думки Януковича будуть у 2015 році, коли відбудуться чергові президентські вибори. Основна ціль – збереження влади. Тому він вдасться до кількох кроків. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив поет та політолог Володимир Цибулько.

"Перше: вже створена Конституційна асамблея. Вона діятиме за обставинами. Якщо буде дуже туго, то перейдуть до обирання президента в парламенті", - зауважив він.

"Друге: Януковичу треба, щоб еліти групувалися як завгодно, але не проти нього. Це можна зробити, з одного боку, надаючи гарантії теперішнім олігархам у збереженні та примноженні їхнього капіталу. З іншого – створювати ситуацію конкурентності між різними групами, де Янукович виступатиме в ролі судді", - наголосив Цибулько.

За його словами, у всьому цьому є одна важлива суперечність.

"Ми живемо в умовах кризи, а наша економіка та соціальна структура не побудовані так, що годуючи олігархів – ви годуєте і народ. Перед виборами треба давати людям подачки: бідним одне, середньому класу – інше. Тому президент напряму почне апелювати до громадян. Не виключаю, що риторика Віктора Федоровича стане більш популістською і жорсткою. Головними ворогами держави він може оголосити олігархів та суди", - підкреслив політолог.

"Президентська кампанія почнеться навесні 2013 року. Точна поведінка Януковича читатиметься після формування нового парламенту та розкладу сил у ньому. Важливу роль відводитимуть провладним мажоритарникам. Вони можуть представляти інтереси Януковича в своїх регіонах", - наголосив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не переконаний, що правляча партія зможе демократично передати владу" - Ющенко

25 серпня 2012 року президентський термін Віктора Януковича долає екватор. Думки інших експертів про те, якою буде його друга половина, читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Точна поведінка Януковича читатиметься після формування нового парламенту та розкладу сил у ньому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі