понеділок, 08 червня 2020 23:09

Ткаченко каже про 2 млрд на культуру

Ткаченко каже про 2 млрд на культуру
Фінансування Центру Довженка поновлять, говорить Ткаченко. Фото: UA:Перший

Фінансування культури відновиться. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі програми "Зворотній відлік" на UA:Перший.

"Завтра вручу прем'єр-міністру листа щодо поновлення фінансування у розмірі майже 2 мільярди гривень для Міністерства культури. Ці кошти підуть саме через УКФ (Український культурний фонд. - Gazeta.ua), Інститут книги, Держкіно. У першу чергу - на підтримку, а також нові проєкти", - сказав він.

Ткаченко назвав вдалою ідею державного фінансування кіно, яка "призвела до пожвавлення у цій сфері".

Щодо Національного центру Олександра Довженка, то міністр сказав: "Післязавтра буде зустріч з приводу ситуації, яка склалася з Центром Довженка. Спочатку розберемося з цим кейсом. Фінансування Центру має бути поновлене, незважаючи на різні бюрократичні нюанси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про кіборгів розповіли в коміксах

За словами міністра, історій із неплатоспроможністю культурних інституцій, як це було з Центром Довженка, цьогоріч не повторюватиметься.

"У мене на столі вже лежить бюджет на цей рік - з розписом витрат. Що засмучує, що переважна більшість витрат 100% на споживання. І витрати на сьогоднішній момент збільшуються. Той самий Центр Довженка не може зараз вести свою активність через карантин. У першу чергу маємо дати можливість сьогодні людям у сфері культури вижити".

Також Ткаченко сказав, що голова Держкіно Марина Кудерчук "лише не довго на посаді і стиль комунікації буде налагоджений".

Національний центр імені Олександра Довженка через неотримання планового держ­фінансування від початку року заборгував працівникам понад 2 млн грн зарплати. Його майно можуть арештувати.

Зараз ви читаєте новину «Ткаченко каже про 2 млрд на культуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі