середа, 04 лютого 2009 13:34

Тимошенко звинувачує Януковича у банкрутстві двох авіазаводів

Тимошенко звинувачує Януковича у банкрутстві двох авіазаводів
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко звинувачує лідера Партії регіонів, екс-прем"єр-міністра Віктора Януковича в доведенні до банкрутства двох найважливіших авіабудівних підприємств країни - київського заводу "Авіант" і Харківського авіаційного заводу.

Про це Тимошенко заявила, відкриваючи сьогодні засідання уряду.

"На жаль, урядом Януковича і попередньою владою обидва заводи, які знаходяться на кінцевому етапі збірки, - Харківський завод і київський завод "Авіант" - були доведені повністю до знищення і банкрутства", - сказала прем"єр-міністр.

За її словами, кожне з підприємств має до 2 млрд грн заборгованості, яку неможливо врегулювати. "Ці кошти були направлені як передоплата за літаки, але використані попередніми директорами заводів від Партії регіонів, і заводи були повністю знищені. Ми замінили керівництво на цих заводах, і нові керівники почали ставити заводи на ноги", - пояснила вона.

Тимошенко повідомила, що сьогодні уряд має намір розглянути питання про збільшення статутних капіталів двох авіаційних заводів за рахунок перерозподілу коштів Стабілізаційного фонду.

"Після такого оздоровлення "Укрексімбанк" і "Ощадбанк" зможуть надати короткострокові кредити для завершення повної збірки літаків, які знаходяться у стані 95%готовності, щоб віддати їх замовникам і отримати за них гроші", - відзначила глава уряду.

За матеріалом: Інтермедіаконсалтинг, Версії.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звинувачує Януковича у банкрутстві двох авіазаводів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі