пʼятниця, 05 жовтня 2018 11:28

Тимошенко застукали за переговорами з олігархом

Тимошенко застукали за переговорами з олігархом
Майбутній кандидат у президенти Юлія Тимошенко веде переговори із зятем Леоніда Кучми Віктором Пінчуком. Фото: УНІАН

Лідер "Батьківщини", колишня прем'єр Юлія Тимошенко проводить зустрічі з олігархом Віктором Пінчуком. Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Журналісти зафіксували щонайменше дві такі зустрічі пізно ввечері. Вони відбулися у квітні та вересні цього року у одному і тому ж місці – будівлі на Рильському провулку у Києві, що неподалік Софіївської площі. Обидва рази кортеж Пінчука виїжджав звідти майже одразу після кортежу Тимошенко.

Сама Тимошенко не заперечила, що зустрічається з Пінчуком.

"Ми зустрічалися та обговорювали участь нашої команди у форумі YES", – відповіла екс-прем'єр.

Після зауваження журналістів, що перша зафіксована зустріч Пінчука та Тимошенко відбулась за 5 місяців до форуму, а друга – за тиждень після нього, лідер "Батьківщини" заявила: співпрацювала з олігархом не лише щодо участі на форумі, але і з питань, щодо "підготовки нової політичної ітерації України після президентських виборів".

"У нього дуже фундаментальні міжнародні зв'язки й я вважаю, що ці міжнародні зв'язки можуть допомогти Україні у багатьох питаннях", – сказала про олігарха Тимошенко і заперечила фінансування мільярдером її та політичної сили, яку вона очолює.

Натомість у фонді олігарха відповіли: "Ні Віктор Пінчук, ні його бізнеси не фінансують жодну політичну силу чи особу. Для його фонду одним із основних пріоритетів на цей момент є питання, пов'язані з можливим зовнішнім втручанням у вибори 2019-го в Україні, кампаніями із дезінформації, фальсифікації, маніпуляції, кібератак, fake news і пов'язаними з цим загрозами і ризиками для України, а також можливі протидії цим викликам для забезпечення чесних і прозорих виборів".

Тимошенко могла сама ініціювати зустрічі з бізнесменом, оскільки "кожні вибори Пінчук цікавий як власник трьох телеканалів", припускає колишній віце-прем'єр і голова Секретаріату президента Ющенка Олег Рибачук.

"Він тримає ці канали як систему політичного захисту. Тимошенко любить говорити, що вона олігархів перевиховує. Якщо ти з Тимошенко працюєш лояльно, ти вже не олігарх – ти "патріотичний національний бізнес".

Виходить, лідерка президентського рейтингу публічно декларує боротьбу з олігархічним режимом, але водночас непублічно готова проводити переговори з одним із них – Віктором Пінчуком, підсумовують журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко замість Порошенка: зруйнували міф про якісні зміни

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Президент Петро Порошенко оголосить про намір йти на вибори після старту виборчої кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко застукали за переговорами з олігархом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі