пʼятниця, 15 серпня 2008 09:30

Тимошенко залишить Балогу без шкіряних диванів і килимів

Уряд вводить заборону на придбання дорогих меблів. Чиновникам виділятимуть лише 6,5 тисяч гривень на покупку комплекту меблів в кабінет, пише видання "Дело".

Якщо на обстановку одного кабінету раніше можна було витратити 30 тисяч гривень, то тепер в п"ять разів менше, пише видання.

Постанова, яка діє від 2001 року дозволяла міністрам і главі Секретаріату Президента витрачати на комплекти меблів суму до 30 тисяч гривень.

Міністр Кабінету міністрів Петро Крупко упевнений: сума в 6,5 тисяч гривень цілком виправдана. "Згідно з новою постановою, у службовому кабінеті не повинно бути шкіряних диванів, килимів і всього іншого", сказав він.

У 2007 році уряд Віктора Януковича витратив майже 300 тисяч гривень лише за один вбудований меблевий гарнітур для першої приймальні прем"єр-міністра. А на меблі для устаткування камінного залу в кімнаті прийому делегацій уряду пішли ще 72 тисячі гривень.

Як пише Дело, Верховна Рада щорічно купує меблі на 2 мільйони гривень. Не відмовляє собі в дорогому інтер"єрі і Секретаріаті Президента, хоча ніколи не звітує про свої витрати.

Окрім високопоставлених чиновників, вріжуть витрати на меблі і регіональним керівникам. Раніше Кабмін виділяв губернаторам і мерам 18 тисяч гривень на меблевий комплект. Тепер же прийдется задовольнятися сумою втричі меншою.

Нагадаємо, Кабінет міністрів має намір заборонити чиновникам купувати дорогі автомобілі за бюджетні гроші. Максимум, який зможуть витратити чиновники на нове службове авто, не повинен перевищувати 60 тисяч гривень.

За матеріалами: Дело, Кореспондент.net Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко залишить Балогу без шкіряних диванів і килимів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі