понеділок, 16 січня 2012 14:08

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко втрачала свідомість через снодійне - екс-міністр

Тимошенко втрачала свідомість через снодійне - екс-міністр

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко втрачала свідомість через снодійний препарат, що не можна вживати без нагляду лікаря.

Про це під час прес-конференції заявив екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук (2005 рік).

Він пояснив, що є багато різних інтерпретацій того, чому після прийому якогось препарату від ГРЗ Тимошенко на 2 години втратила свідомість.

"Якщо людина понад три місяці приймає знеболювальні препарати, а це, як правило, не стероїдні протизапальні препарати, то вони при тривалому больовому синдромі можуть викликати реакцію, що може супроводжуватись втратою свідомості та різними ускладненнями", - зазначив Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко 30 хвилин була в душі, після цього нездужала"

Поліщук розповів, що, за інформацією захисника ув'язненої Сергія Власенка, Тимошенко вводили снодійний препарат ГОМК (гамма-оксимасляна кислота).

"Їй ніби-то вводили ГОМК - снодійний препарат, який не застосовується у жодній країни за кордоном, а тільки в країнах СНД. ГОМК не може даватися хворому без нагляду лікаря, тому що реакція на нього може бути різна у різних людей. Він може викликати снодійний ефект і навіть порушення дихання", - додав екс-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко втрачала свідомість через снодійне - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі