пʼятниця, 10 жовтня 2008 12:47

Тимошенко використовує Путіна для знищення Ющенка - Бєлковський

Тимошенко використовує Путіна для знищення Ющенка - Бєлковський
Звинувачення секретаріату президента України щодо підконтрольності прем"єр-міністра Юлії Тимошенко Кремлю є необґрунтованими, заявляє російський політолог, директор Інституту національної стратегії Станіслав Бєлковський.

"Коли секретаріат президента України стверджує, що Тимошенко стала кремлівською маріонеткою і одержує вказівки з Москви, то це, звичайно, неправда", - сказав він в інтерв"ю УНІАН.

"Коли Володимир Ленін одержав потяг від німецького Генштабу для прибуття до Росії, це абсолютно не означало, що він працював на німців. Ленін працював на себе і на власний прихід до влади. Просто в певний момент часу інтереси Леніна співпадали з інтересами німецького Генштабу", - сказав Бєлковський.

Він упевнений, що інтереси Тимошенко в даний історичний момент співпадають з інтересами Кремля в частині політичного знищення президента Віктора Ющенка.

"Коли це завдання буде вирішено, Тимошенко може в м"якій або жорсткій формі дезавуювати свої зобов"язання перед Кремлем. Думаю, в Кремлі це розуміють", - вважає політолог.

Водночас Бєлковський повторив, що РФ робитиме ставку на Тимошенко на наступних президентських виборах. За його словами, такі домовленості були досягнуті задовго до останньої зустрічі Тимошенко і Володимира Путіна.

"Тимошенко вибудовувала свої лобістські позиції в Росії близько трьох років. Її похід за кремлівською прихильністю і стратегічним партнерством почався ще у вересні 2005 року. Невдовзі після своєї першої відставки з посади прем"єра Тимошенко в конфіденційній обстановці двічі зустрічалася з Путіним", - сказав він.

Бєлковський нагадав, що зустріч проходила спочатку в замку "Майєндорф" в Барвисі під Москвою; у ній брали участь колишній прем`єр-міністр РФ Михайло Фрадков і майбутній президент Дмитро Медведєв. Ще через декілька днів відбулася зустріч Тимошенко з Путіним у його резиденції Ново-Огарьово.

"Саме тоді були накреслені контури співпраці, оскільки у Тимошенко і Кремля співпадали цілі – найважливішою з яких було і залишається політичне знищення Ющенка", - стверджує політолог.

Бєлковський упевнений, що твердження про те, що Тимошенко стала прокремлівським політиком, неправильні: "Це абсолютно не так".

"Тимошенко ніколи не орієнтувалася на Кремль, і не орієнтується на нього сьогодні. Вона має намір використовувати Кремль для вирішення своїх власних внутрішньополітичних завдань. Тимошенко має намір скористатися кремлівськими ресурсами, проте це не означає, що вона стає прокремлівським політиком", - вважає він.

"Тимошенко була і буде політиком протимошенківським, мета у якого одна – отримання всієї повноти влади в Україні. Все, що добре для цієї мети, буде нею затребувано і використано – і кремлівська, і вашингтонська, і брюссельська підтримка, як і будь-яка інша", - переконаний Бєлковський.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко використовує Путіна для знищення Ющенка - Бєлковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі