понеділок, 17 квітня 2006 21:52

Тимошенко стверджує, що реприватизації не буде

Юлія Тимошенко зустрілася представниками Американської Торгової палати. Вона дуже довго с ними розмовляла. Зокрема, на початку, сказала про принципи формування коаліції, а також розказала, чому не вдалося з першої спроби її сформувати. При цьому Тимошенко зауважила, що вона недооцінила стару владу.

Також лідерка БЮТ пообіцяла, що перш за все займеться реформуванням правоохоронної системи. За її словами, вона має дуже лаконічну і ефективну систему, що і як треба робити.

Другий пункт, про який вона говорила, стосувався прав власності. Тимошенко сказала, що як колишній бізнесмен чудово розуміє, що права власності це святе. І для неї вони залишаться святими і надалі. Також вона пообіцяла, якщо прийде до влади, то жодному чиновнику не дозволить торкатися їх - це функція винятково судді.

Юлія Тимошенко також нагадала, що у своїй роботі взагалі ніколи не використовувала термін "реприватиазація". І якщо якась власність відбиралася, то це була суперечка між двома корпораціями, яка, до речі, триває і досі, і держава тут ні до чого.

- В бюджеті ніколи не з"являться гроші на націоналізацію і реприватизацію і подібні екзотичні проекти, - зауважила вона.

Розказала Тимошенко і про те, що хоче працювати з президентом України в єдиній команді. Так, вона вже замовила собі футболку з надписом "Я не буду балотуватися у 2009 році". За її словами, Тимошенко хоче показати, що в її команді та серед демократичних сил існує єдність і гармонія.

Також вона не шкодує, що закрила вільні економічні зони. Цим вони урівняла у можливостях всіх бізнесменів. Але податкові пільги вона також надаватиме.

- Якщо будуватиметься завод, ми звільнимо від ПДВ ввезення обладнання і ввезення технологій, - розказала вона.

Розповіла лідерка БЮТ і про те, що спростить процедуру продажу землі з аукціонів та дозвіл на будівництво на цій землі. За її словами, всі формальності мають займати не більше місяця. Вона сказала, що відповідний законопроект вже є у Верховні Раді, і парламент їм займеться відразу ж, як тільки почне працювати.

Пообіцяла створити експертну групу інвесторів без згоди з якої уряд не прийматиме економічних рішень і сказала, що протягом місяця вони скасують депутатську недоторканість і джепуати будуть підконтрольними закону.

Пообіцяла, що її уряд не застосовуватиме ручне керівництво економікою.

- Хоча іноді хочеться подушити декого, - зауважила Тимошенко.

Щодо корупції, їй дуже шкода, єдине місце, де ринкові відносини працюють на найвищому рівні - це парламент, їй за це дуже соромно.

При цьому Тимошенко пообіцяла, що хабарників у своїй команді не триматиме. А стосовно уряду, то до нього вона не допустить жодної людини, яка хоч колись заплямувала себе хабарем, Я всіх їх знаю, запевнила Тимошенко. А владу контролюватиме опозиція, яка керуватиме Рахунковою палатою і відстежуватиме всі доходи і витрати чиновників та державних організацій.

Про те, що її бояться всі банкіри, Юлія Тимошенко зауважила, що не всі, а лише деякі. Тільки ті, які так оптимізували свої податки, що вже зовсім їх не платять. І вона щаслива з того, що таких людей від неї кидає у дрож. Наостанок лідерка БЮТу побажала всім успіху, і сказала, що буде талісманом для всіх чесних бізнесменів.

На виході вона почала домовлятися з представником Американської Торгової палати Хорхе Зукоськи про створення експертної ради інвесторів. Американському представникові дуже полестило таке прохання і він пообіцяв, що допомогти їй у цьому вже найближчими днями, таким чином вони майже домовилися.

За матеріалами "Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко стверджує, що реприватизації не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі