понеділок, 24 березня 2014 11:27

Тимошенко зробила ставку на радикальний постмайданний електорат - політолог

Тимошенко зробила ставку на радикальний постмайданний електорат - політолог

Чотиригодинний виступ Юлії Тимошенко в минулотижневому телеефірі свідчить про те, що екс-прем'єр буде боротися за президентське крісло, а зараз використовує формальне лідерство в правлячій партії для впливу на владні рішення.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua зазначив політолог Кость Бондаренко.

"Колись у США був такий діяч Гаррі Гопкінс. Всі знали, що він є дуже впливовою людиною в оточенні президента Рузвельта. Він зустрічався зі Сталіним і вирішував державні питання. Він не займав жодної державної посади, але всі знали, що це людина, з якою необхідно вирішувати питання на президентському рівні. Фактично зараз такий статус - у Тимошенко. Формального статусу у неї немає. Неформально всі чудово розуміють, що з Тимошенко можна мати справи і вирішувати питання більш ефективно, ніж із міністрами", - зауважив політолог.

За словами експерта, треба враховувати і те, що Тимошенко залишається лідером правлячої партії. "Виходячи навіть з цього формального статусу, Тимошенко має впливи і вона може домовлятися", - додав Бондаренко.

Політолог також нагадав і про те, що екс-прем'єр зараз збирає наради з силовиками. "Особливо враховуючи, що в Україні - надзвичайно слабке міністерство оборони та міністерство закордонних справ", - зауважив політолог.

Крім того, експерт заявив, що теза Тимошенко про розблокування українських військових частин в Криму протягом 3-4 днів має теоретичне підгрунтя. "Теоретично це питання можна вирішити. Але тут питання уже в тому, які міжнародні місії потрібно залучати. А це і місія ООН і ОБСЄ", - зазначив експерт.

Бондаренко назвав виступ Тимошенко в телеефірі стартом передвиборчої кампанії. "Я слухав Тимошенко 4, 5 години і розумів, що вона виступає як кандидат у президенти", - сказав політолог.

За словами експерта, виступ Тимошенко був акцентований на трьох основних тезах: "Я знаю, як повернути Крим", "Путін - рафіноване зло для України" і "На олігархах поставимо хрест".

"Очевидно, що Тимошенко вирішила зробити ставку на радикальний постмайданний електорат. На тих, хто невдоволений попередньою системою влади", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко зробила ставку на радикальний постмайданний електорат - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі