понеділок, 30 червня 2008 10:23

Тимошенко розповіла як умовила Путіна

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про можливість поступового переходу на європейські ціни на газ за 3-4 роки.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "1+1" в неділю.

Тимошенко повідомила, що така домовленість була досягнута в суботу в ході зустрічі з прем`єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

"Ми домовилися, що від шокового підвищення цін ми переходимо до поступового підвищення цін за кілька років… Я гадаю, що поступово ціни до європейських підійматимуться упродовж 3-4 років", - уточнила прем`єр-міністр.

Тимошенко заявила, що різке підвищення ціни на газ вдвічі неможливе для економіки України.

Вона також повідомила, що домовилася з прем`єр-міністром Росії про можливість виходу на підписання довгострокової стратегічної газової угоди до 15 вересня 2008 року, після проведення паралельних переговорів з країнами Середньої Азії.

Як повідомлялося, в суботу після зустрічі з Тимошенко Путін заявив, що є прихильником поступового переходу на європейські ціни на газ для України, однак умову про швидкий перехід на такі ціни ставлять ценральноазійські країни, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла як умовила Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі