вівторок, 18 січня 2011 17:20

Тимошенко попросила генпрокуратуру закрити кримінальну справу проти неї

Тимошенко попросила генпрокуратуру закрити кримінальну справу проти неї

Юлія Тимошенко просить Генпрокуратуру закрити кримінальну справу проти неї.

Про це екс-прем'єр заявила у вівторок після відвідування Головного управління ГПУ з розслідування особливо важливих справ, де вона провела понад 5 годин, повідомляє сайт Тимошенко.

За словами екс-прем'єра, відповідне клопотання вона внесла 18 січня, повідомляє сайт екс-прем'єра.

"Слідчі взяли це клопотання до розгляду. За законом у них є три дні для відповіді, і я буду сподіватися, що слідчі дуже добре розуміють всю абсурдність пред'явленого обвинувачення", - заявила Тимошенко.

Вона повідомила, що під час допиту 18 січня вона вимушена була пояснювати слідчим принципи функціонування єдиного казначейського рахунку.

"Протягом п'яти годин я проводила майстер-клас працівникам Генпрокуратури, як працює державний бюджет України, як працює єдиний казначейський рахунок, як даються позички Пенсійному фонду", - сказала Тимошенко.

"Мені здається, що, можливо, вже зараз вони нарешті зрозуміли, що дійсно пенсії виплачувались за рахунок позичок державного бюджету, але це строго передбачено законом про державний бюджет, і ніякого відношення це не має до витрачання екологічних грошей Кіотського протоколу", - додала вона.

Раніше Генпрокуратура порушила проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Її звинувачують у нецільовому використанні коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко попросила генпрокуратуру закрити кримінальну справу проти неї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі