пʼятниця, 28 вересня 2007 12:52

Тимошенко погрожує відібрати в НТН ліцензію за фільм про неї

Блок Юлії Тимошенко звертається до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою вжити суворих заходів щодо телеканалу НТН, який розмістив у своєму ефірі фільм, що ганьбить честь лідерки БЮТ Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві БЮТ.

У Блоці заявляють, що у четвер на телеканалі НТН, "безпосереднє відношення до якого має Едуард Прутнік, голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення, один із лідерів Партії регіонів", було показано "брехливий та провокаційний фільм "Хрещена мати", який ганьбить діяльність" БЮТ.

У БЮТ також вважають даний фільм свідченням того, що Партія регіонів, "відчуваючи незворотність поразки на дострокових виборах, переносять штабну істерику й паніку на національні засоби масової інформації і без розбору вдається до бруду, брехні та провокацій".

БЮТ нагадує, що згідно з законом "Про вибори народних депутатів України" поширення брехливої інформації щодо учасників виборчого процесу забороняється.

"Порушення телевізійним каналом закону веде до втрати ліцензії на мовлення", - йдеться у заяві.

"Блок Юлії Тимошенко буде невідкладно домагатися в судовому порядку скасування ліцензії на мовлення телеканалу НТН та інших електронних ЗМІ, які обмінюють журналістську гідність на брудну готівку за політичне замовлення", - заявляють у БЮТ.

У четвер на НТН було показано фільм про лідерку БЮТ "Хрещена мати". Як було сказано в анонсі презентації стрічки, "фільм присвячений маловідомим фактам біографії Юлії Тимошенко.

У фільмі використані переважно старі кадри, в яких тодішні представники правоохоронних органів, зокрема екс-генпрокурор Святослав Піскун, звинувачують Тимошенко у розкраданні державних коштів та зв"язками з колишнім прем"єром Павлом Лазаренком.

Фільм побудований на цитатах тодішніх посадовців та самої Тимошенко. При цьому у ньому відсутній журналістський тест. Лідерка БЮТ постає у виключно негативному образі, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погрожує відібрати в НТН ліцензію за фільм про неї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі