понеділок, 09 листопада 2009 09:36

Тимошенко поговорить про епідемію в Луцьку

Тимошенко поговорить про епідемію в Луцьку

У понеділок, 9 листопада, о 9:30 розпочнеться зустріч прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко з представниками Всесвітньої організації охорони здоров"я.

Крім того, Тимошенко 9 листопада відвідає з робочою поїздкою Луцьк, повідомили в прес-службі Волинської обласної державної адміністрації.

У ході поїздки Тимошенко має намір відвідати обласну інфекційну лікарню, після чого в облдержадміністрації відбудеться розширена нарада з питань проведення в регіоні невідкладних заходів щодо виявлення та лікування хворих на грип і ГРВІ та виконання відповідних рішень уряду.

Раніше Тимошенко заявила, що сьогодні немає підстав говорити про необхідність введення надзвичайного стану.

7 листопада після відвідування Закарпатської обласної інфекційної лікарні Тимошенко зазначила, що на сьогоднішній день результати вжитих заходів щодо боротьби з епідемією грипу в західних регіонах України дають підставу зробити висновок, що Україна абсолютно готова до боротьби з епідемією.

"Я вважаю, що Україна абсолютно готова до таких викликів, і вона може зупиняти такі спонтанні процеси", - сказала Тимошенко.

Крім того, Тимошенко вважає, що інформацію Всесвітньої організації охорони здоров"я про можливість ще двох спалахів грипу A/H1N1 в Україні не потрібно сприймати як неминучий факт, оскільки вона носить виключно прогнозний характер.

"Це далеко не факт. Прогнози і з інших вірусів, які давалися раніше (ВООЗ), вони не завжди виправдовувалися ", - сказала Тимошенко.

Прем"єр підкреслила, що якщо в Україні буде правильно вибудована система захисту, зокрема, в лікарнях буде необхідний запас лікарських засобів, налагоджено систему інформування людей про профілактичні заходи, то серйозних спалахів можна буде уникнути.

За останніми даними МОЗ, в Україні кількість смертей від грипу та ГРВІ збільшилася до 155 осіб. Усього в країні зафіксовано 936,804 тис. випадків захворювання, 43,762 тис. осіб госпіталізовані. Епідемічний поріг перевищено в 15 областях та місті Києві.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поговорить про епідемію в Луцьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі