середа, 29 квітня 2009 12:54

Тимошенко подякувала Путіну за терплячість

Тимошенко подякувала Путіну за терплячість
Ситуація з поставками російського газу в Україну стабілізувалася, Київ вдячний Москві за розуміння в ситуації з недобором палива. Про це заявила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко на зустрічі з прем"єр-міністром РФ Володимиром Путіним.

"Приємно те, що у нас є добрі, позитивні результати. Стабілізована повністю система постачання газу до України, і ми намагаємося місяць до місяця робити так, щоб розрахунки проводилися за спожитий газ дуже своєчасно і в повному об"ємі", - сказала Тимошенко.

"Я також хочу висловити вам свою подяку за те, що ми знаходимо взаєморозуміння по тих пунктах контракту, які говорять, що ми повинні були брати замовлені об"єми газу, а ми беремо сьогодні стільки, скільки дозволяє криза", - додала вона.

За даними "Нафтогазу України", в березні країна спожила планових 2,5 мільярда кубометрів газу, а за лютий - 1 мільярд кубометрів, тоді як за планом повинна була спожити 2 мільярди кубів.

"Нафтогаз" пропонував "Газпрому" скоротити закупівлі російського газу в 2009 році на 17,5% - до 33 мільярдів кубометрів із запланованих 40 мільярдів кубометрів.

"РІА Новини".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко подякувала Путіну за терплячість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі