вівторок, 13 січня 2009 11:08

Тимошенко помститься Дубині за "подвійну гру" - ЗМІ

Тимошенко помститься Дубині за "подвійну гру" - ЗМІ
В понеділок в кулуарах парламенту заговорили про те, що намітився великий конфлікт між прем"єр-міністром Юлією Тимошенко і главою НАК "Нафтогаз" Олегом Дубиною, який до останнього часу вважався близькою до прем"єра людиною.

"За нашими даними, Тимошенко буде готова здати Дубину. Ми вже отримали сигнал, що якщо парламент назве Дубину винним, то уряд на це відреагує і зробить главу НАК крайнім", - сказало Сегодня джерело в керівництві Партії Регіонів.

В понеділок же з"явилася інформація, в якій говорилося через що саме Тимошенко нібито образилася на Дубину.

Мовляв, саме він в останню мить зірвав переговори з "Газпромом" про ціну на газ в 2009 році. Сторони вже домовилися, що ціна на газ складе 235 доларів за тисячу кубометрів. Проте несподівано, коли Тимошенко вже готувалася їхати до Москви підписувати договір з Путіном, з НАК за підписом Дубини прийшов лист з шантажем в адресу росіян, де погрожувалося оформляти транзитний російський газ як контрабанду. Росія обурилася і перервала переговори. Почалася "газова війна". За даними "Української правди", у Тимошенко вважають, що Дубина проробляв все це з подачі Віктора Ющенка.

Обізнаний у відносинах серед оточення Тимошенко політолог Михайло Погребінський говорить, що він також знає про цю проблему.

"Тимошенко давно вже попереджали, що Дубина веде подвійну гру, але вона на це не реагувала. Коли з"явився цей лист від "Нафтогазу", то Юлія Володимирівна могла б його дезавуювати, але проявила слабкість і не зважилася. Мабуть, в той момент вона вирішила, що їй краще проявити єдність своєї позиції з позицією Ющенка і почати війну з Росією, щоб не втратити західноукраїнського виборця. Результат відомий", — вважає Погребінський.

Про те ж в понеділок заявив і заступник глави "Газпрому" Олександр Мєдвєдєв: "Ми вже всі погоджували з Тимошенко, але в останню мить Ющенко заборонив Дубині підписувати договір про постачання газу".

Втім, в "Нафтогазі" категорично спростовують інформацію про те, що Дубина в змові з Ющенком зривав домовленості між Росією і Україною. "$235 за тисячу кубометрів і ставка транзиту $1,8 були нашою останньою пропозицією, зробленою "Газпрому" 31 грудня. Але він стояв на $250 і від нашої пропозиції відмовився. Після цього переговори були перервані", — сказав прес-секретар "Нафтогазу" Валентин Землянський.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко помститься Дубині за "подвійну гру" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі