вівторок, 13 листопада 2012 17:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко хоче уникнути відповідальності - держобвинувач

Тимошенко хоче уникнути відповідальності - держобвинувач
Юлія Тимошенко. Фото: fakty.ictv.ua

Підсудна Юлія Тимошенко намагається уникнути відповідальності, але рано чи пізно їй доведеться з'явитися перед судом.

Про це заявила на брифінгу представник держобвинувачення, прокурор Вікторія Калита.

"Сьогоднішнє засідання суду у справі ЄЕСУ нічим не відрізнялося від 9 попередніх. У 10 раз суд перенесено через нез'явлення підсудної, яка посилається на перебування у стаціонарній медичній установі. Підсудна намагається уникнути суду, але рано чи пізно їй доведеться перед ним з'явитися і дати свої аргументи й пояснення у справі", - сказала Калита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка: Державне бюро розслідувань "не може бути створене зараз"

Калита заявила, що враховуючи лікування екс-прем'єра у кращій лікарні Харківської області, а також те, що її лікуючими лікарями є фахівці німецької клініки "Шарите", за цей час можна було багатьох поставити на ноги. "Ми не лікарі, ми прокурори у справі, за якою за такий термін державі завдано мільйонні збитки", - додала вона.

Відповідаючи на запитання журналістів чи зможе Тимошенко 23 листопада з'явитися перед судом, Калита відповіла, що це питання буде вирішене з урахуванням рекомендації лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович каже, що треба залучати науковців до реформування правоохоронних органів

Калита також заявила, що обвинувачення знайде правові важелі для проведення засідання суду з участю Тимошенко.

Нагадаємо, адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко вчергове звернувся до суду з клопотанням про припинення розгляду справи до повного одужання Тимошенко та її виписки з лікарні. У свою чергу, Калита, повідомила, що всі клопотання, заявлені у суді, будуть прокоментовані після того, як вони будуть розглянуті.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче уникнути відповідальності - держобвинувач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі