субота, 11 липня 2009 01:13

Тігіпко розповів про свій рецепт лікування кризи в Україні

Тігіпко розповів про свій рецепт лікування кризи в Україні

Екс-глава правління НБУ і кандидат у президенти України Сергій Тігіпко заявив, що підтримує позицію спікера Верховної Ради Володмира Литвина з приводу проведення одночасних виборів президента і парламенту.

Про це він повідомив у прямому ефірі програми Шустер "Live" на каналі ТРК Україна.

"Чим більше я слухаю наших політиків, тим більше буду підтримувати Литвина, що треба прибрати і таку Верховну Раду, і президента, і проводити вибори одночасно", - сказав Тігіпко.

Він висловив думку, що суто економічне питання (підняття прожиткового мінімуму — Ред.), яке потребує грамотного економічного підходу, перетворили у політичні розмови.

Кандидат у президенти також вважає цілком зрозумілою низку заходів, які потрібно здійснити для подолання кризових явищ.

"Криза вимагає більшого споживання. Потрібно піднімати середній рівень заробітньої плати, пенсій тощо. Але! Сядьте удвох і прийміть рішення! Дві фракції (ПР і БЮТ — Ред.) прийміть скоротити державні витрати, а за 5 років збільшіть кількість держслужбовців з 240 тисяч до 290 тисяч. Дайте дихати бізнесу, тому що все зарегулювали. Розв"яжіть руки бізнесу, щоб можна було збільшити дохідну частину, щоб вистачило пенсіонерам. Збільшіть дефіцит бюджету і простимулюйте інвестиційні проекти для Євро-2012", - заявив він.

Тігіпко відзначив, що "все, що стосується економіки, - це складно, до цього руки не доходять".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів про свій рецепт лікування кризи в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі