середа, 20 січня 2010 12:04

Тігіпко не довіряє Тимошенко

Тігіпко не довіряє Тимошенко

Сергій Тігіпко, який зайняв третє місце за результатами першого туру президентських виборів  заявив, що готовий розглянути пропозиції про участь у владі тільки після виборів президента України.

"Є два шляхи: перший - це той, хто приходить у владу і він захоче скористатися думкою людей, які за нас проголосували, і захоче запросити нас у владу... Якщо буде така пропозиція, ми відмовлятися не будемо. Ми дивитимемося, як ми зможемо вплинути на владу, на зміни в країні", - сказав він в інтерв"ю українським інформагентствам в середу в Києві.

За словами Тігіпка, якщо ж буде реалізований другий шлях, а саме - не буде пропозицій спільно здійснювати реформи в країні, то його команда буде в опозиції.

На питання, чому він не погоджується на пропозицію кандидатів в президенти вже зараз, Тігіпко відповів: "По одній простий причині: сьогодні ніхто не говорить про якісь серйозні зміни, не до того. Всі і далі продовжують займатися обіцянками і виборами".

"Прем"єрство може і не відбутися. Пообіцяти - це не означає виконати"

Крім того, політик відзначив, що підтримка одного з кандидатів до другого туру - це означає узяти на себе певну відповідальність.

"Підтримуючи, ви розділяєте відповідальність. А які гарантії? Прем"єрство? Прем"єрство сьогодні є. А далі? Крім того, воно може і не відбутися. Пообіцяти - це не означає виконати", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, які у нього відношення з лідерами президентської гонки, Тігіпко сказав: "Ми достатньо цивілізовані політичні конкуренти".

За словами Тігіпка, і з Юлією Тимошенко, і з Віктором Януковичем у нього проходить "спокійний діалог, без переходу на особистості.

"У нас не було жорсткої критики, ми не переходили на особистості, що, я вважаю, в політиці краще не робити. Тобто якась основа для конструктивної розмови є".

Раніше "бютівець" Андрій Кожем"якін заявив, що БЮТ провів перший етап переговорів із Тігіпком. За словами Кожем"якіна, результат цих переговорів - позитивний.

Ще раніше, в газеті "Дело" з"явилася інформація про те, що за публічну підтримку і частину електорату Тігіпка, Тимошенко запропонує йому пост прем"єр-міністра, а в додаток квоту в 50% при формуванні уряду.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко не довіряє Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі