субота, 18 липня 2015 17:21

Терористи заявляють, що відводять танки від лінії зіткнення

Терористи заявляють, що відводять танки від лінії зіткнення
Фото: REUTERS

Керівництво самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" заявляє, що прийняло рішення про відведення в односторонньому порядку танків та гармат калібром до 100 мм на відстань не менше 3 кілометрів від лінії зіткнення. Повідомляє RIA.ru.

"Демонструючи прихильність Мінським домовленостями, ми готові зробити наступний крок до миру. Для цього відвести свої підрозділи з танками і бронемашинами, оснащеними знаряддями калібром до 100 мм, від лінії зіткнення на відстань не менше 3 кілометрів", - йдеться оприлюдненому в суботу в спільній заяві глави ДНР Олександра Захарченко і представника ЛНР Владислава Дейнего.

Глава "ДНР" Захарченко підкреслив, що озброєння будуть відведені по всій лінії зіткнення за винятком проблемних ділянок: районів на північ від Донецька і Дебальцево.

"За цими районам ми готові вести діалог про відвід техніки і озброєнь в будь-якому форматі. Але тільки з тими представниками української сторони, які володіють там реальною владою і повноваженнями", - йдеться в заяві.

Дейнего в свою чергу заявив, що озброєння не будуть відведені в районі населеного пункту Щастя.

"Ми готові запросити в цей район представників місії ОБСЄ для створення на даній ділянці постійно діючого спостережного пункту", - підкреслив він.

Нагадаємо, що за інформацією штабу, ситуація в зоні АТО сьогодні загострилась. Терористи обстрілювали українські позиції із важкого озброєння вздовж усієї лінії розмежування.

Зараз ви читаєте новину «Терористи заявляють, що відводять танки від лінії зіткнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі