середа, 30 травня 2012 05:16

Терористи обстріляли автомобіль президента Сомалі

Терористи обстріляли автомобіль президента Сомалі
Фото: newsru.com

У вівторок бойовики з угрупування "Аш-Шабаб" вчинили замах на президента Сомалі Шаріфа Шейха Ахмеда.

За повідомленням агентства АНСА, президентський автомобільний кортеж потрапив в засідку на дорозі з Могадішо в місто Афгойе, розташований в 30 кілометрах від столиці.

Нападники відкрили вогонь з автоматів. Шаріф Шейх Ахмед не постраждав. Легко поранені двоє його охоронців.

В кінці минулого тижня урядові війська Сомалі і Африканського союзу здобули найбільш значну з минулого серпня перемогу над бойовиками "Аш-Шабаб", вибивши їх загони з Афгойе. Шаріф Шейх Ахмед здійснював інспекційну поїздку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидата в президенти Єгипту закидали черевиками і камінням

Миротворчий контингент Африканського союзу під егідою ООН діє на території Сомалі з 2007 року. Військовослужбовці Бурунді, Уганди, Кенії та інших африканських країн спільно з урядовими військами ведуть боротьбу проти терористів і піратів.

Сомалі не існує як єдина держава з 1991 року, коли був повалений диктатор Сіад Барре. Кілька років тому в Найробі зусиллями США і Ефіопії було сформовано перехідний уряд, якому протистоїть угрупування "Аш-Шабаб", пов'язане з терористичною мережею "Аль-Каїда". "Аш-Шабаб" контролює велику частину південних і центральних районів країни

Зараз ви читаєте новину «Терористи обстріляли автомобіль президента Сомалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі