пʼятниця, 14 травня 2010 08:50

Тарасюк каже, що Газпром забере Чорноморський шельф

Тарасюк каже, що Газпром забере Чорноморський шельф

Газпром може стати "хазяїном" Чорноморського шельфу України.

Про це заявив депутат від НУНС Борис Тарасюк в ефірі 5 каналу, коментуючи намір уряду укласти мирову угоду з компанією "Vanco Prykerchenska Ltd.".

"Те, що нинішній уряд Азарова пішов на те, щоб укласти так звану мирову угоду, це називається свої укладають мирову зі своїми. Тобто свій уряд, який вони мають, укладає мирову зі своїм бізнесом, який їх спонсорував і який їм підконтрольний", - зазначив він.

"Vanco Prykerchenska Ltd.", яка є власне компанією українських і російських олігархів, не має засобів, щоб забезпечити видобуток з великих глибин газу. Таке обладнання є лише в Норвегії", - сказав Тарасюк.

За словами депутата, "ця компанія неспроможна видобувати газ з нашого шельфу".

"А що буде в разі так званої мирової угоди? Просто цей континентальний шельф передадуть в розпорядження Газпрому. А Газпром має орендоване обладнання норвезьких компаній", - сказав він.

"Ми можемо бути свідками того, що Газпром стане хазяїном нашого шельфу і багатств, які там знаходяться", - підкреслив Тарасюк.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Тарасюк каже, що Газпром забере Чорноморський шельф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі