пʼятниця, 28 жовтня 2011 15:51

Табачник: Політичний шабаш навколо законопроекту про вищу освіту неминучий

Табачник: Політичний шабаш навколо законопроекту про вищу освіту неминучий

Політичні ігри, танці та шабаші навколо такого важливого документу, як проект закону "Про вищу освіту", неминучі. Про це сьогодні під час засідання ІІІ Всеукраїнського з'їзду працівників освіти сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає УНН.

"Але перетворювати їх на безкінечний мерлезонський балет не можна, адже ми є відповідальними за якісну законодавчу базу і перед нашим суспільством, і перед європейською спільнотою. Адже освітній простір не має меж", - наголосив Табачник.

Він також звернув увагу делегатів на те, що проект закону про вищу освіту в різних редакціях розглядався та обговорювався впродовж трьох років – при трьох урядах і трьох міністрах.

"І нехай не закидає хтось, що він (проект закону про вищу освіту – ред.) створений за останній рік-півтора. Закон – не бур'ян, і він не виростає самостійно", – додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відірваних від реальності Азарова і Табачника засміяли на з'їзді вчителів

Табачник зазначив, що проект закону відповідає програмі економічних реформ на 2010-2014 роки.

Крім того, він навів приклад основних ідей закону, а саме: розширення автономії ВНЗ, звуження системи органів виконавчої влади, що мають у підпорядкуванні ВНЗ, збільшення строків навчання за рівнем магістра до півтора – двох років та в аспірантурі за рівнем доктора філософії – з трьох до чотирьох років.

За словами Табачника, проект закону адаптує структури вищої освіти до європейських вимог, а також передбачає законодавче врегулювання ЗНО, посилює інноваційну складову діяльність університетів і чітко визначає організаційно-правові форми впровадження інновацій.

Зараз ви читаєте новину «Табачник: Політичний шабаш навколо законопроекту про вищу освіту неминучий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі