понеділок, 28 листопада 2011 13:58

"Свобода" пообіцяла вивести своїх активістів на захист чорнобильців

"Свобода" пообіцяла вивести своїх активістів на захист чорнобильців

Унаслідок загибелі шахтаря-пенсіонера Геннадія Конопльова під час розгону наметового містечка "чорнобильців" у Донецьку, всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає негайно відправити у відставку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та звільнити з посад начальників Донецького обласного та Донецького міського управлінь міліції.

Крім того, як повідомили у прес-службі ВО "Свобода", націоналісти вимагають притягнути до кримінальної відповідальності міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, "який своїми діями спровокував події", наслідком чого стала загибель Конопльова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час знесення наметового містечка в Донецьку помер голодувальник

Також "свободівці" закликали притягнути до кримінальної відповідальності усіх осіб, які віддавали або виконували злочинні накази чи проявили злочинну бездіяльність, що призвела до смерті людини.

Водночас заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник заявив, що загибель 65-річного шахтаря Геннадія Конопльова під час розгону акції протесту чорнобильців у Донецьку є "безпосереднім наслідком тотального наступу антиукраїнського режиму Януковича на соціальні та національні права українців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КУПР закликала ВР покарати силовиків, через яких загинув голодуючий

"Донецька влада" спочатку цинічно пограбувала чорнобильців, чим довела їх до відчаю, а своїх земляків навіть поставила на коліна. Щоб зупинити акції протесту чорнобильців, які повстали за свої права та соціальні гарантії, режим вдався до сталінських методів: немає людини – немає проблеми", - сказав Мохник.

"Свобода" закликала усіх українців солідарно стати на захист прав кожної суспільної верстви – чорнобильців, афганців, підприємців, пенсіонерів – "яких брутально топче режим Януковича", і вже завтра, 29 листопада 2011 року, приєднатися до акції протесту чорнобильців під Кабінетом міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша Україна" вимагає голови двох начальників донецького УМВС

"Лише висунувши спільні політичні вимоги, можна повалити українофобський режим Януковича та забезпечити захист соціальних та національних прав кожного українця", - резюмували у "Свободі".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" пообіцяла вивести своїх активістів на захист чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі