середа, 12 грудня 2012 20:00

"Свобода" може стати головною опозиційною партією - експерт

"Свобода" може стати головною опозиційною партією - експерт
Фото: obozrevatel.com

Партія "Свобода" підняла планку радикалізму в Верховній Раді.

Таку думку висловив експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Денис Кирюхін у ефірі "Ера-FM".

"У парламенті з'явилась доволі потужна політсила, представники якої підняли планку опозиційного радикалізму. Я маю на увазі партію "Свобода", яка, на відміну від більш поміркованих опозиціонерів, готова до радикальних дій. Вона неодноразово це демонструвала, що дозволило їх отримати підтримку значної частини виборців. Сьогодні вона підняла планку радикалізму", - сказав Кирюхін.

За його словами, ця ситуація не вигідна для "Батьківщини" та "Удару".

"Для того ж Яценюка важливо відрізнятися від радикалів. Якщо триватиме так, то та сама "Батьківщина" буде таскати каштани з вогню Тягнибоку, при цьому допомагаючи йому гарно виглядати в очах електорату. Є ймовірність, що через певний час головною опозиційною силою буде "Свобода", - зазначив Кирюхін.

Нагадаємо, сьогодні розпочала свою роботу Верховна Рада 7 скликання. Присягу народних депутатів склали 444 нардепи.

Зранку опозиціонери виштовхали із сесійної зали двох депутатів. Згодом "свободівці" спиляли металеву огорожу і вибили двері. Ввечері сталася бійка між опозицією та Партією регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" може стати головною опозиційною партією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі