неділя, 07 серпня 2011 10:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд заборонив мирні зібрання опозиції біля Печерського райсуду і Лук'янівського СІЗО

Суд заборонив мирні зібрання опозиції біля Печерського райсуду і Лук'янівського СІЗО

Окружний адміністративний суд Києва в ніч на неділю заборонив мирні зібрання опозиції біля Печерського районного суду Києва і Лук'янівського слідчого ізолятора.

Про це повідомила Коаліція учасників "помаранчевої революції".

Таким чином, рішенням суду було заборонено проводити будь-які акції вздовж усієї вулиці Хрещатик та на Майдані Незалежності, з 7 по 31 серпня, а також на вул. Дегтярівській, по всьому периметру стаціонарної огорожі Лук'янівського СІЗО - безстроково.

У той же час, як повідомляє прес-служба ВО "Батьківщини" суд не заборонив народним депутатам проводити прийом громадян у наметах.

"Партія "Батьківщина" буде оскаржувати це рішення суду як таке, що не відповідає Конституції та законам України про мирні зібрання громадян", - повідомив член фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Пашинський.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в опозиції повідомили, що МВС готове штурмувати збори.

За їхніми даними, штурм був запланований на "приблизно 03.30 неділі, особами в цивільному, на чолі яких будуть переодягнені співробітники спеціальних підрозділів правоохоронних органів".

Вони також стверджували, що штурм на Хрещатику буде здійснюватися з боку Бессарабського ринку - звідти, де стоять намети організацій.

"Активісти в наметових містечках незважаючи загрозу, що насувається, налаштовані цілком оптимістично і вірять в перемогу правди", - зазначали в повідомленні прес-служби Коаліції учасників "помаранчевої революції".

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив мирні зібрання опозиції біля Печерського райсуду і Лук'янівського СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі