середа, 27 січня 2010 19:43

Суд визнав незаконною агітацію Тимошенко в робочий час

Суд визнав незаконною агітацію Тимошенко в робочий час

Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною передвиборну агітацію кандидата в президенти, прем"єр-міністра Юлії Тимошенко під час прес-конференції в приміщенні Кабінету Міністрів 20 січня.

Про це повідомив представник кандидата в Президенти Віктора Януковича Юрій Донець.

Таким чином, суд частково задовольнив адміністративний позов довіреної особи Януковича на виборах Президента Андрія Фурсова.

Згідно з рішенням суду, Тимошенко, виступаючи на зазначеній прес-конференції як прем"єр-міністр, здійснювала передвиборну агітацію.

Таким чином, вона використовувала для ведення агітації своє службове становище, що заборонено законом.

При цьому Тимошенко порушила терміни ведення агітації, оскільки згідно із законом передвиборна агітація з 16 січня до 26 січня була заборонена (припинилася за два дні до 1 туру виборів і відновилася на другий день після призначення Центральною виборчою комісією 2 туру виборів).

При цьому суд відмовився задовольнити висунуті в позові вимоги про зобов"язання Тимошенко надалі утримуватися від агітації в робочий час.

Як повідомлялося, 20 січня на прес-конференції Тимошенко зробила низку заяв, що стосуються президентських виборів і негативних перспектив розвитку України у разі обрання Президентом Януковича.

25 січня ЦВК призначила другий тур виборів Президента на 7 лютого, допустивши до нього лідера Партії регіонів Віктора Януковича і прем"єр-міністра Юлію Тимошенко.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав незаконною агітацію Тимошенко в робочий час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі