вівторок, 04 вересня 2018 15:14

Суд визначив долю Савченко на найближчі два місяці

Суд визначив долю Савченко на найближчі два місяці
Надія Савченко перебуває в СІЗО СБУ із 22 березня. Фото: ukrinform.ua

Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою нардепу Надії Савченко, яку підозрюють у підготовці теракту в центрі столиці.

Відповідне рішення суддя оголосив 4 вересня.

Савченко перебуватиме під вартою до 30 жовтня без можливості внесення застави.

Прокурори наполягали: у випадку звільнення нардепа вона "може продовжити злочинну діяльність, спілкуватися із співучасниками, впливати на докази або втекти за кордон". Адвокати цю тезу спростовували. Аргументували тим, що ватажок бойовиків Олександр Захарченко, із яким нібито співпрацювала Савченко, загинув.

Сама підозрювана під час засідання назвала недостовірними свідчення свідків і необ'єктивними результати поліграфа.

Савченко прийшли підтримати 33 прихильники, готові взяти її на поруки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко оголосила про похід на вибори

Надію Савченко затримали 22 березня. Перебуває у слідчому ізоляторі Служби безпеки України. Суд залишив її під вартою до 10 вересня.

Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституцій­ного ладу. Вона нібито змовилася з підо­зрюваним у тероризмі Володимиром Рубаном, ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того, за версією слідства, в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку купила зброю.

Зараз ви читаєте новину «Суд визначив долю Савченко на найближчі два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі