четвер, 30 травня 2019 17:09

Суд над Росією: Зеленський сформував делегацію

Суд над Росією: Зеленський сформував делегацію
Главою української делегації у Міжнародному суді є Олена Зеркаль.

Президент України Володимир Зеленський своїм указом утворив делегацію для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН про порушення Російською Федерацією Міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Указ видав 30 травня.

Главою делегації і агентом України Зеленський призначив заступника міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олену Зеркаль. Її заступником призначений український посол у Нідерландах Всеволод Ченцов.

Також до складу делегації увійшли заступник начальника відділу Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури Микола Говоруха (за згодою), заступник директора Департаменту - начвідділу Департаменту міжнародного права МЗС Оксана Золотарьова, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров (за згодою) і начвідділу управління попереднього розслідування ГСУ СБУ Ігор Яновський.

Зеленський також дозволив главі делегації залучати представників державних органів, адвокатів, радників, експертів і технічних працівників.

"Главі делегації здійснювати із залученням представників державних органів підготовку та подання визначених Міжнародним Судом ООН процесуальних документів, позиційних, доказових та інших матеріалів", - сказано в указі.

Також Зеленський доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування витрат, пов'язаних з участю делегації у слуханнях Міжнародного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу

25 травня Міжнародний трибунал зобов'язав Російську Федерацію терміново звільнити 2 українські кораблі та допоміжне судно, а також 24 моряків.

Моряки перебувають у полоні уже півроку.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Росією: Зеленський сформував делегацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі