пʼятниця, 22 червня 2012 14:35

Спецтема: Луценко за ґратами

Суд над Луценком знову відклали

Суд над Луценком знову відклали
Адвокати вважають, що довели невинуватість Юрія Луценка. Фото: ua.politics.comments.ua

Після допиту свідків обвинувачення судовий розгляд справи Юрія Луценка відклали до 26 червня до 9.15 ранку.

"Сьогодні допитані два важливих свідки по справі, хоча вони є свідками обвинувачення, але вони фактично спростували пред'явлені обвинувачення моєму підзахисному Юрію Віталійовичу Луценку. Це два колишні заступники міністра, зокрема Євдокімов, який здійснював відомчий контроль за веденням оперативно-розшукової справи за фактом отруєння Віктора Ющенка", - сказав адвокат Олексій Баганець.

За словами захисника, свідки заявили, що термін проведення оперативно-розшукової справи (ОРС) відносно громадянина Давиденка - "це є документ нікчемний і будь-яким законом не передбачений".

"Він навіть не передбачений інструкцією, про яку я клопотав перед судом, щоб її долучили до матеріалів кримінальної справи. Тобто на сьогодні цей документ, завдяки якому притягується до кримінальної відповідальності Луценко, що він його затвердив з порушенням вимог закону, обидва свідки заявили, що Луценко ніякого закону не порушував, затверджуючи постанову про продовження ОРС відносно Давиденка в категорії "злочин". Будь-які терміни під час ведення ОРС в "категорії" злочин законом не передбачені", - додав він.

Баганець також наголосив, що така ОРС може вестися до тих пір, доки злочин не буде розкритий.

"Поки кримінальна справа не буде направлена до суду, або не буде закрита, або не закінчиться термін давності. Мова йшла про статтю 115 кримінального кодексу України, там терміни давності передбачені законом до 15 років. На сьогодні термін давності для проведення ОРС у цьому злочині не закінчився. І тому Луценко не порушував ніяких вимог закону", - підсумував адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Луценком знову відклали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі