пʼятниця, 04 березня 2011 11:58

Суд дозволив "перетрусити" квартиру ще одного чиновника Тимошенко

Суд дозволив "перетрусити"  квартиру ще одного чиновника Тимошенко

Печерський районний суд Києва дозволив прокуратурі провести обшук в квартирі колишнього заступника міністра охорони здоров'я України Валерія Бідного.

Санкція отримана в рамках розслідування кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та її підлеглих, порушеної у зв'язку з поставкою в Україні тисячі реанімобілів Opel Combo в 2009 році.

За словами представника прокуратури, обшук слід провести оскільки "під час слідства, за результатами проведених виїмок в міністерстві охорони здоров'я України, Кабінеті міністрів України встановлено відсутність низки документів або оригіналів документів, що стосуються реалізації зазначеного інвестиційного проекту".

У прокуратурі не виключають, що ці документи можуть перебувати за місцем проживання екс - заступника міністра.

Прокуратура звинувачує чиновника в перевищенні повноважень та зловживанні службовими повноваженнями при підготовці та реалізації інвестиційного проекту щодо забезпечення українських сіл санітарними автомобілями.

За даними слідства, ця закупівля завдала шкоду державній скарбниці на суму в кілька десятків мільйонів доларів.

Бідний в липні 2009 року був призначений головою міжвідомчої робочої групи з питань розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості і виконував всі необхідні організаційно-розпорядчі, координуючі та управлінські функції з підготовки і реалізації інвестиційного проекту.

Реалізація інвестиційного проекту, про який йде мова, почалася в середині 2009 року. Проект передбачав залучення кредитних коштів австрійського банку UniCredit Bank Austria AG під державні гарантії Україні для закупівлі санітарних автомобілів Opel Combo, а також виробів медичного призначення та лікарських засобів.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив "перетрусити" квартиру ще одного чиновника Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі