понеділок, 14 травня 2012 14:13

"Стратегічна мета Кличка - 2015 рік" - політолог

"Стратегічна мета Кличка - 2015 рік" -  політолог
Політичний експерт Андрій Золотарьов. Фото: glavcom.ua

Віталій Кличко завжди проявляв дуже невизначену політичну стратегію, проте вже зараз помітно, що в політиці він має дещо більші амбіції, ніж просто стати мером Києва.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політичний експерт, голова центру  "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко відмовився від боротьби за мерське крісло, бо Рада назначить вибори відразу після Євро

"У Віталія Кличка давно спостерігається подібна незрозумілість. Тобто відсутність чіткої і однозначної позиції. Від сюди і подібні трактування. "Навіщо мені мерство без повноважень" - цілком чітка, визначена відповідь на запитання журналіста. Тут же слідує спростування. Хоча для мене націленість на щось більше, ніж мерство в Києві стала очевидною після показу в прайм-тайм на телеканалі Інтер фільму Себастьяна Дерхарда "Кличко". Досить потужний з пропагандистської точки зору фільм, чудова режисура - це найкраще, що було зроблено командою Кличка. Тому, що там чітко видно, що стратегічна мета - 2015 рік. Фільм швидше створений в контексті президентської кампанії ", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко вимагає гарантій, що ніхто з опозиції не стане "тушкою"

"Крім того, Київ виграти дуже не просто, - каже Золотарьов. - З технологічної точки зору, якщо абстрагуватися від слів і дивитися на факти, ми не знайдемо слідів серйозної підготовки до якоїсь виборчої кампанії. Попов, хоча його більшість населення сприймає як Донецького олрейтера столиці, тим не менш, таку кампанію жорстко і послідовно веде. А в ході виборчої кампанії перемагає не той, хто краще, кого підтримує більшість, а той, хто здатний перетворитися на летючий лом".

Віталій Кличко виглядає хижаком тільки на боксерській арені, впевнений політичний експерт.

"Ось Віталій Кличко, який на арені дійсно виглядає хижаком, не справляє такого ж враження на політичній арені, і виглядає непослідовно. І виникає питання: а чи є у нього команда? Або у нього просто-напросто клієнтела, яка діє з сьогохвилинних вигод?", - цікавиться Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк впевнений, що Кличко таки відмовився від Києва

У будь-якому випадку, оточенню Кличка набагато вигідніше пройти в Раду, ніж дбати про сумнівні вигоди мерства свого лідера.

"Вигода для його оточення - це досить високий і прогнозований результат на парламентських виборах. Менше ризику, менше клопоту - тому, що до київських виборів технологічно, інформаційно, організаційно Віталій Кличко не готовий. Слова є слова, але якщо взяти факти - ми бачимо неготовність . Я вже не говорю за липень, навіть якщо вибори будуть призначені на осінь, то багато речей повинні були бути зроблені вже вчора ", - оцінив перспективи політика експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Стратегічна мета Кличка - 2015 рік" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі