понеділок, 16 листопада 2020 11:30

Степанова можуть звільнити цього тижня

Степанова можуть звільнити цього тижня
Сухорукова повідомила, що рішення про звільнення Степанова вже прийняте. Фото: 24 канал

Рішення про звільнення керівника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова вже прийняте.

Про це повідомила ексчиновниця МОЗ Оксана Сухорукова у Facebook після зустрічі волонтерів із представниками Офіса президента, що відбулася 13 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радуцький озвучив умову, за якої запровадять повний локдаун

Сухорукова розповіла, що за результатом цієї зустрічі вона зрозуміла - в ОП обізнані з поганою Covid-ситуацією в країні.

"На жаль, швидкого, простого й красивого виходу із ситуації немає. Карантин вихідного дня не допоможе. Все одно доведеться запроваджувати локдаун. Питання часу і кількості смертей у муках".

"Доки іде боротьба за крісло міністра охорони здоров'я (а вона іде, уявляєте), доки ідуть перемовини за голоси, за кандидатури від різних політсил, люди задихаються в лікарнях", - наголосила вона.

Ексчиновниця МОЗ розповіла про кроки, які запропонували на розгляд представникам ОП:

- негайне запровадження "короткого" локдауну;

- за цей час - кисень до лікарень (гроші є, субвенція виділена), хотіла написати - під особистий контроль, але чогось злякалась;

- наростити тестування й опрацювати алгоритми реагування на тестування;

- навчання персоналу. Елементарним речам - як користуватися кисневим концентратором, СРАРом, інфекційному контролю;

- забезпечити первинну ланку концентраторами (для тих, кого виписали);

- наростити спроможність МОЗ: оголосити конкурси, набрати туди людей, дати їм можливість вирішувати питання боротьби з ковідом, а не закриття контрольчиків.

Вона додала скріншот Telegram-каналу нардепа від "Голосу" Ярослава Железняка, який 14 листопада написав, що в Кабміні погодили звільнення одного з міністрів.

За словами Сухорукової, мова йде про керівника МОЗ Максима Степанова.

"Пане міністре, від щирого серця бажаю одужати, ви ще маєте постати перед судом. На той час, коли ми були в ОП, рішення про звільнення Степанова вже було прийняте. Питання, навіщо нас запросили, залишається відкритим".

Кабінет міністрів прийняв рішення про посилення карантинних обмежень. За пропозицією Міністерства охорони здоров'я, на всій території України діятиме загальний карантин вихідного дня.

14 листопада міністр охорони здоров'я Максим Степанов отримав позитивний тест на Covid-19 і перебуває на самоізоляції вдома.

За останню добу в Україні виявили 9832 нових хворих на коронавірус. Загалом на ранок 16 листопада, маємо 545 689 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Степанова можуть звільнити цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі