середа, 15 червня 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ставки занадто високі" - голова Пентагону

"Ставки занадто високі" - голова Пентагону
Україні потрібно більше допомоги, сказав міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: Getty Images

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі розпочалося засідання контактної групи з оборони України "Рамштайн-3".

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що Україна перебуває "у визначному моменті на полі бою", повідомили "Суспільне".

"Ми не можемо втратити темп. Ставки занадто високі. Україна зараз у визначному моменті на полі бою. Ми бачимо те, про що попереджав нас президент Зеленський. Після невдачі із взяттям Києва і визначення нових військових цілей, Росія перенесла свій фокус на Донбас. І ми не можемо недооцінювати виклик, перед яким стоїть Україна", - заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні розповіли про агресивні наміри Путіна

РФ використовує далекобійну зброю, щоб "задавити українські позиції і продовжує нерозбірливо бомбардувати українську суверенну територію, безрозсудно нищачи українське цивільне населення", сказав голова Пентагону.

"Тому маємо посилити наші зусилля з підтримки української самооборони і вимагати від себе більше. Щоб впевнитися, що Україна зможе захистити себе, своїх громадян і свою територію. Але не зробити помилок. Невиправдана агресія Росії не тільки загроза для України, а й для всієї безпеки у Європі", - заявив Остін.

15 червня у Брюсселі стартувала зустріч керівників оборонних відомств із 50 країн. Обговорять військову допомогу Україні.

США направлять Україні більше реактивних систем залпового вогню. Загалом надіслали допомоги на майже на $4,6 млрд.

Україні потрібна зброя, яка працює на дистанцію, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Ставки занадто високі" - голова Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі