субота, 27 листопада 2021 03:41

США знають і спілкуються з Україною щодо державного перевороту - Держдеп

США знають і спілкуються з Україною щодо державного перевороту - Держдеп
Держдеп США знає про переворот, який готується в Україні. Фото: Reuters

США знають про сьогоднішню заяву президента Володимира Зеленського про нібито підготовчий держпереворот в Україні.

"Намагаємося отримати додаткову інформацію про це", заявила на брифінгу у Вашингтоні помічник держсекретаря у справах Європи та Євразії Карен Донфрід, повідомляє "Інтерфакс".

"Я можу запевнити вас, що ми знаємо про заяви, зроблені сьогодні вранці. Ми зв'язуємося з урядом України, щоб обговорити це питання, і ми працюємо над отриманням додаткової інформації", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський журналіст назвав джерело інформації про держпереворот в Україні

На пресконференції Зеленський заявив, що влада отримала інформацію про те, що в Україні нібито готують держпереворот за участю бізнесмена Ріната Ахметова.

"Я вважаю, що це є підставою бізнесмена Ріната Ахметова, я вважаю, що його втягують у війну проти України. Вважаю, що він почав її. Вважаю, що це буде його велика помилка", – сказав Зеленський. Президент не виключає, що Ахметов може не знати, що його втягують у держпереворот.

Ахметов назвав слова Зеленського "суцільною брехнею". "Моя позиція була і буде однозначною – незалежна демократична та цілісна Україна з Кримом та моїм рідним Донбасом", – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «США знають і спілкуються з Україною щодо державного перевороту - Держдеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі