пʼятниця, 10 вересня 2010 08:36

США жорстко розкритикували Януковича і Ко за обмеження свободи слова

США жорстко розкритикували Януковича і Ко за обмеження свободи слова

Заступник держсекретаря США Вільям Бернс назвиває обґрунтованими занепокоєння щодо свободи слова, які лунають в Україні.

Про це він сказав журналістам в четвер, перебуваючи в Україні.

"Я думаю, що існують цілком обґрунтовані підстави для занепокоєнь щодо свободи слова", - заявив він.

Він також зазначив, що обговорював ці питання з представниками громадянського суспільства

"Ми будемо надалі дуже наполегливі в тому, що заяви (української влади щодо свободи слова) перетворювались на конкретні дії. Це не якесь читання Америкою лекцій це є справа захисту інтересів, які самі українці вважають для себе корисними", - зазначив Бернс.

"Люди говорять про боротьбу з корупцією. Як можна боротися з корупцією без вільної преси, яка може сприяти притягенню людей до відповідальності", - спитав він.

Бернс також повідомив, що обговорював питання свободи слова з президентом України Віктором Януковичем.

"Ми вітаємо заяви (влади) з приводу відданості реформам, але дуже хотіли би бачити, як вони трансформуються у практичні дії", - наголосив він.

"Ми будемо всіляко підтримувати зусилля ЗМІ знаходити правду, показувати проблеми, які існують, захищати демократичні здобутки, які були досягнеш в попередні роки", - заявив Бернс.

Водночас він не зміг прокоментувати той факт, що глава СБУ володіє групою телеканалів, пославшись на те, що не посвячений у деталі.

Крім того, за словами чиновника, під час перемовин він звертав увагу на необхідність продовження реформ, зокрема тих, що сприятимуть збільшенню інвестицій.

"Прикладом позитивного сигналу для інвестицій може бути прийняття Податкового кодексу", - сказав він.

Нагадаємо, що прем"єр-міністр Микола Азаров прогнозує ухвалення Податкового кодексу до кінця року. За словами глави уряду, бюджет 2011 буде розрахований на новій податковій базі. В той же час, згідно до бюджетного кодексу уряд має подати головний фінансовий документ країни на розгляд депутатів до 15 жовтня.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «США жорстко розкритикували Януковича і Ко за обмеження свободи слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі