четвер, 20 грудня 2007 10:04

США сподівається на співпрацю з Тимошенко

США сподівається на співпрацю з Тимошенко
Aмериканський уряд очікує плідної співпраці з урядом Юлії Тимошенко. Про це в інтерв"ю "Голосу Америки" заявив другий заступник державного секретаря США Дейвид Креймер.

"Ми вітаємо повернення Юлії Тимошенко як прем"єр-міністра, і очiкуємо плідної співпраці у багатьох напрямках українсько-американських взаємин. Ми сподіваємось, що політична ситуація в Україні стабілізується на деякий час. Я думаю, було б добре не проводити виборів у 2008-му році, щоб ми не мали ще однієї кампанії. З іншого боку, хоч процес відбувався не без розчарувань, плюсом для України є те, що цей процес був мирним і демократичним",- сказав Креймер.

За словами американського урядовця, є декілька нагальних проблем, які доведеться вирішувати українському урядові.

"Я думаю вирішення питання енергетичної безпеки є першочерговим завданням. СОТ це також нагальне питання. Ми сподіваємося, що Рада ухвалить закони, які ще залишились для того, щоб почати процес вступу і стати членом СОТ, що на мою думку, буде справжнім досягненням для країни. І звичайно інституційний розвиток, економічні реформи, як також подолання корупції", -відзначив Креймер.

Представник США також сказав, що у всіх цих питаннях американський уряд готовий надавати повну підтримку.


За матеріалами: "5 канал", VoA.

Зараз ви читаєте новину «США сподівається на співпрацю з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі