вівторок, 08 листопада 2022 02:47

Спецтема: Війна Росії проти України

США солідарні з Україною щодо переговорів з РФ – Держдеп

США солідарні з Україною щодо переговорів з РФ – Держдеп
В Держдепі США прокоментували переговори Росії і України. Фото: Укрінформ

США солідарні з позицією України щодо переговорів з Росією.

РФ не хоче ніяких мирних переговорів, що відповідали б принципам Статуту ООН й міжнародного права та продовжує вбивати мирних українських жителів, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

На думку Прайса, якщо РФ прагне такого діалогу, вона повинна зупинити обстріли та запуски ракет, припинити свої атаки та вбивства українських цивільних громадян і знищення інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захід не бачить іншого вибору" ‒ The Wall Street Journal написав про ескалацію Путіна

"Але звісно ж, Кремль робить все навпаки – він продовжує вдаватися до ескалації цієї війни замість того, щоби продемонструвати сигнал, що він готовий і відкритий до переговорів", – підкреслив представник Держдепу.

Прайс резюмував, що і США, і НАТО, і Європейський Союз продовжують дотримуватися принципу "Нічого про Україну без України".

Президент України Володимир Зеленський закликав світ примусити Росію до справжніх переговорів з Україною.

Він назвав п'ять пунктів для їх проведення: відновлення територіальної цілісності, повага до Статуту ООН, відшкодування всіх збитків, завданих війною, покарання кожного воєнного злочинця і гарантії, що це не повториться.

Зараз ви читаєте новину «США солідарні з Україною щодо переговорів з РФ – Держдеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі