середа, 16 жовтня 2024 11:27

США відреагували на підрив доріг між Північною та Південною Кореєю

США відреагували на підрив доріг між Північною та Південною Кореєю
США звернулися до КНДР через підрив прикордонних доріг з Південною Кореєю. Фото: pixabay.com

Після того, як Пхеньян підірвав дороги, які зв'язували КНДР із Південною Кореєю, США звернулися до країни з проханням припинити дії, що збільшують ризик конфлікту.

КНДР мають повернутися до дипломатії та припинити підвищувати напруженість, заявив представник Держдепартаменту США Метью Міллер. За його словами, США уважно стежать за ситуацією в КНДР у тісній координації із Південною Кореєю.

"Ми продовжуємо закликати КНДР знизити напруженість і припинити будь-які дії, які можуть збільшити ризик конфлікту. Ми також заохочуємо КНДР повернутися до діалогу та дипломатії", - наголосив Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін використовує КНДР, аби компенсувати мобілізацію в РФ

Також він прокоментував останні звинувачення Північної Кореї щодо нібито вторгнення південнокорейського безпілотника до Пхеньяна.

"Що стосується дій КНДР, ми бачимо, що вона продовжує робити кроки, які підвищують напруженість. Ми й надалі закликатимемо їх обрати інший шлях, знизити напруженість і припинити будь-які дії, що можуть збільшити ризик конфлікту", - додав представник Держдепу.

КНДР здійснила свої плани та підірвала зі свого боку дороги, які зʼєднують країну з Південною Кореєю. Після цього Об'єднаний комітет начальників штабів заявив, що посилив спостереження і готовність до дій.

Напередодні з′явилося повідомлення, що КНДР готується підірвати дороги, які з'єднують Північну Корею з Південною Кореєю. Військові виявили, що КНДР встановлює покриття вздовж доріг, щоб підготуватися до вибухів.

Водночас Південна Корея заявила, що не піде на провокацію і дасть рішучу відповідь.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на підрив доріг між Північною та Південною Кореєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі