пʼятниця, 21 квітня 2023 23:05

Спецтема: Війна Росії проти України

США і союзники підтримують понад дев'ять українських бронетанкових бригад

США і союзники підтримують понад дев'ять українських бронетанкових бригад
Голова Пентагону Ллойд Остін прокоментував інформацію щодо підготовки дев'яти українських бригад. Фото: Кореспондент

Вашингтон разом із союзниками підтримує понад дев'ять нових бригад захисників України.

За кілька місяців союзники поставили Силам оборони України понад 230 танків, понад 1550 бронемашин та інше обладнання і боєприпаси, розповів під час брифінгу за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) міністр оборони США Ллойд Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков підбив підсумки сьогоднішнього "Рамштайну"

"Для підтримки більше дев'яти нових бронетанкових бригад", – заявив Остін.

Наступальні сили України складаються, як мінімум, із дюжини бригад, дев'ять із них озброєні та забезпечені західними союзниками. У бригаді 3-5 тис. осіб. Ці дев'ять повинні мати понад 200 танків, 800 бронемашин та 150 одиниць польової артилерії, за документами Пентагону, які просочилися в інтернет.

Більшість транспортних засобів практично не мають броні. Кількість артилерії скромна. Нова зброя розкидана по підрозділах, а не зосереджена. Україна може внести зміни до бойового порядку у відповідь на виток інформації, але не може розпустити і відтворити бригади, які тренувалися і готувалися разом місяцями.

Зараз ви читаєте новину «США і союзники підтримують понад дев'ять українських бронетанкових бригад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі