субота, 20 лютого 2021 09:23

США допоможуть Україні в боротьбі з російською агресією

США допоможуть Україні в боротьбі з російською агресією
Пентагон допоможе Україні в боротьбі з російською агресією. Фото: interfax.com.ua

США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

І налаштовані до зміцнення потенціалу українських сил для більш ефективного захисту від російської агресії. Про це сказав американський держсекретар Ллойд Остін під час телефонної розмови з міністром оборони України Андрієм Тараном, йдеться на сайті Пентагону.

Він також подякував українському колезі за внесок нашої держави в міжнародну безпеку. Водночас Остін підкреслив необхідність "підтримувати прогрес у проведенні оборонних реформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Байдена матимемо План дій щодо членства в НАТО

Таран, зі свого боку, висловив подяку за незмінну підтримку США і підкреслив свою прихильність перетворенню оборонного сектора України відповідно до принципів і стандартів НАТО.

"Україна підтверджує намір продовжити участь в операціях НАТО, зокрема, у складі тренувально-дорадчої місії НАТО "Рішуча підтримка", багатонаціональних сил НАТО в Косово, готується направити сили і засоби до тренувальної місії НАТО в Іраку та операції НАТО в Середземному морі "Морський охоронець", - зазначається на сайті українського Міністерства оборони.

Очільники оборонних відомств також висловили надію зустрітися найближчим часом. Таран запросив Остіна взяти участь у святкуванні 30-ї річниці Незалежності.

Раніше Ллойд Остін назвав підтримку України у сфері безпеки й оборони пріоритетом на тлі її боротьби з російською агресією. Наголосив на тому, що "твердо підтримує проведення навчань, забезпечення обладнанням та консультативну підтримку, аби допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність в умовах тривалої агресії з боку Російської Федерації".

Зараз ви читаєте новину «США допоможуть Україні в боротьбі з російською агресією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі