пʼятниця, 08 лютого 2019 14:18

Справу Насірова й Онищенка про розкрадання 3 млрд завершили

Справу Насірова й Онищенка про розкрадання 3 млрд завершили
Поки Онищенко ховається у Європі, Насіров готується до виборів президента України. Фото: ukrinform

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили частину "газової справи" нардепа-утікача Олександра Онищенка, у якій фігурує екс-очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник на час прес-конференції 8 лютого.

"Днями завершена справа щодо Онищенка. Це такий останній великий шматок справи, по якій фігурував голова Державної фіскальної служби, низка інших службовців, зокрема, з Укргазвидобування, які були причетні до схеми розкрадання майже 3 мільярдів гривень", - сказав Ситник.

Найближчим часом детективи НАБУ скерують обвинувальний акт до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сходинки до слави Насірова: з вигнанця-фіскала до кандидата в президенти

Народного депутата Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми, за якою у 2013-2016 роках розкрадали кошти при видобутку та продажу природного газу. За інформацією слідства, у 2015-2016 роках Роман Насіров в інтересах Онищенка надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку виносити безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Реалізація "газової схеми" завдала збитків на майже 3 млрд грн. Слідство встановило причетність до неї 29 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Справу Насірова й Онищенка про розкрадання 3 млрд завершили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі