неділя, 22 січня 2023 14:34

Справа Лозинського: затриманого замміністра звільнили з посади

Справа Лозинського: затриманого замміністра звільнили з посади
Василя Лозинського звільнили з посади. Фото: ukrinform.ua

Кабінет міністрів 22 січня звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінінфраструктури підтвердило затримання Лозинського: що накоїв

"При прийнятті кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої. Я дав доручення команді міністерства розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегіону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги", - заявив Кубраков.

Заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського спіймали на хабарі. "Заробив" незаконні $400 тис. Правоохоронці розкрили подробиці афери.

Улітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн на відновлення об'єктів критичної інфраструктури та забезпечення населення взимку світлом, теплом і водопостачанням. Частину цих коштів привласнили посадовці. Чиновники уклали договори з підприємцями за завищеними цінами. Бізнес своєю чергою мав передати посадовцям за "перемогу" у тендерах 280 млн грн, які становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг. Під час проведення обшуків в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та $38,7 тис.

Зараз ви читаєте новину «Справа Лозинського: затриманого замміністра звільнили з посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі