четвер, 02 серпня 2012 18:43

Список Кличка орієнтований на Західну та Центральну Україну - політолог

Список Кличка орієнтований на Західну та Центральну Україну - політолог
Матвієнко не впевнений, що Кличко подолає 5% бар'єр. Фото: glavcom.ua

Якщо Кличко не домовиться із іншими опозиціонерами, то не факт, що 5% бар'єр буде подоланий.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочеться почути, як "УДАР" ставиться до імпічменту Януковича - Гарань

"Перше враження, що список спрямований на Західну та Центральну Україну. Список спрямований на інтелігенцію, можливо, на представників підприємницького середовища. В списку справді багато людей, які є знаними інтелігенцією та підприємницями, і якщо говорити про Марію Матіос, певною мірою культурними, але дуже в вузькому середовищі гуманітарної інтелігенції. Список сформований достатньо грамотно з точки зору компенсації тих об'єктивних вад, носієм яких є сам Віталій Кличко. У нього погана українська, спортивна біографія. Але наявність Пінзеника, Матіос, інших діячів, які опікуються національною демократією, накшталт Наливайченка, явно компенсують ці вади Кличка", - каже політолог.

На думку Матвієнка, список  розрахований більш на великі та середні міста, ніж на села.

"Не даремно той самий Філіндаш поквапився зовсім нерозумно, і я би сказав, некрасиво дистанціювався  від цієї партії, хоча з початку заявляв, що буде балотуватися саме від партії Віталія Кличка. Враховуючи що в списку Кличка не дуже багато людей, які раніше були депутатами - це теж позитивно", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо взяти одну доярку, футболіста і співачку, система від того не оновиться" - Забужко

За словами Матвієнка, питання  про прохідний бал є зараз  недоречним.

"Є ще 3 місяці кампанії. Все залежить від того, як поведуть цю кампанію. Кличко виступає зараз головним конкурентом Об'єднанної опозиції. От ще три конкуренти : Об'єднанна опозиція, партія "Свобода" і Віталій Кличко. В залежності від того, як вони поведуться, чи зуміють домовитися між собою, консолідуватися, можливо, навіть оголосити про те, що вони усувають з округів своїх кандидатів, що не пройшли, на користь прохідних кандидатів від національно-орієнтованих партій. Якщо зуміють піти єдиним фронтом, це буде один результат. Якщо працюватимуть на взаємопоборювання, то навіть не факт, що Кличко подолає 5% бар'єр. Всі говорять про те, що це подолання можливе. Воно можливе, якщо буде вибрана правильна тактика взаємодії із політичними суб'єктами, які опинилися із ним в одному кошику", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Список Кличка орієнтований на Західну та Центральну Україну - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі