субота, 18 червня 2022 01:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц розповів, коли і яку німецьку зброю отримає Україна

Шольц розповів, коли і яку німецьку зброю отримає Україна
16 червня президент Володимир Зеленський провів переговори із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, говорили про надання важкого озброєння Україні. Фото: eastnews.ua

Німеччина передасть Україні важке озброєння і "воно прибуде вчасно".

Так відповів німецький канцлер Олаф Шольц на запитання, чи прибуде важке озброєння вчасно, щоб змінити ситуацію на Донбасі, пише dpa.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц розповів про жорстку розмову з Путіним

"Конкретні речі, які ми можемо поставити зараз, будуть доставлені після навчання... без навчання ви не можете використовувати цю зброю", - заявив Шольц.

"Ми поставимо протиракетну систему, яка здатна врятувати Одесу або Київ. Ми також вирішили разом з Великою Британією і Сполученими Штатами, що ми поставимо реактивні системи залпового вогню", - додав німецький канцлер.

Українська сторона неодноразово просила Німеччину відправити в Україну німецькі танки і літаки. Однак Німеччина поки санкціонувала лише поставку зенітних танків.

16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр Італії Маріо Драгі відвідали Київ. Побували у зруйнованому росіянами місті Ірпінь на Київщині й зустрілися із Зеленським.

Після візиту канцлера Олафа Шольца до Києва у Бундестазі висловили розчарування тим, що не було конкретних обіцянок Німеччини щодо постачання важкого озброєння Збройним силам України.

Водночас у Бундестазі назвали "хорошим сигналом" обіцянку Шольца підтримати надання Україні й Молдові статусу кандидата на вступ до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Шольц розповів, коли і яку німецьку зброю отримає Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі